Våga jobba med det du brinner för!

Kategorier Gym, Intressen, Jobb, Make up, Smink, Träning, Uncategorized

Jag har ju turen att få betalt för mitt stora intresse – makeup och jag kan inte nog peppa alla er som har ett intresse som man faktiskt kan arbeta med att göra just det! Dagarna går så fort och det känns inte ens som att man jobbar, så det är en riktigt härlig livsstil.

Ofta tror jag att många känner typ ”nej men, inte ska väl jag” och liknande för att man helt enkelt inte tror att man är bra nog för att kunna ta betalt för det man när som mest intresserad av. Det är definitivt inte bra att tänka på det viset, för man kan absolut tjäna pengar och göra ett bra jobb när man väljer att jobba med sitt intresse. Det är väl till och med det man kommer att lyckas bäst med eftersom man har så mycket kunskap inom området?!

Att välja rätt!

make up

En sak är säker och det är att det är betydligt lättare att sätta igång och jobba med det man gillar än vad man kanske tror. Det enda man behöver göra är att gå rätt utbildning, göra bra ifrån sig och hitta rätt praktikplats. Efter att det är gjort så är det bara att sätta igång!

Att det blev just makeup artist jag blev var inte något som var helt säkert, för jag brinner även för kost och matlagning. Jag var inne på att utbilda mig till antingen dietist eller kostrådgivare, så jag hade dessa tre att välja mellan. Det föll sig på det viset att jag valde makeup artist, men jag hade en tanke om att senare i livet även utbilda mig inom kost. Detta har jag nu valt bort eftersom jag har ett jobb som jag verkligen älskar!

Att ha tid för andra intressen

Då man jobbar med sitt intresse så blir man mindre gnällig över att man missar tid som kunde använts för att hålla på med det man gillar då man ju jobbar med det. Jag känner att jag definitivt hinner med mitt intresse för kost och matlagning utöver mitt jobb, så jag är lyckligt lottad!

Eftersom jag också försöker ta mig iväg till gymmet och träna med jämna mellanrum så tar såklart det lite av min lediga tid, men då det inte är ett intresse utan mer någonting som jag känner att jag måste göra så känns det som att tiden jag lägger på det är mer ”slöseri” än när jag håller på att läsa om kost och lagar mat.

Ett bra sätt att reda ut hur man ska hitta tiden för allt det man ska hinna med i vardagen är att lista de saker man vill ha med i sitt liv. Då märker man ganska snabbt hur man ska prioritera och då försvinner förvirringen gällande vad man ska göra med sin ledighet och vad man ska välja för yrke!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *