Att lära sig se på mat som mer än ”bukfylla”

Kategorier Jobb, Kost, Smink, Träning

Mat är så mycket mer än att bli mätt. Mat är en konstform i sig själv och man kan hitta så mycket glädje i mat om man bara börjar se på mat i ett nytt ljus. Jag har alltid gillat mat då jag tycker att det är trevligt både att laga mat och att äta mat. Många av mina vänner och bekanta förstår inte alls hur jag kan lägga så mycket pengar och tid på mat som jag gör, men för mig är det en självklarhet att lägga både energi och pengar på bra och god mat.

Bra mat för träning

Idag är det många som endast ser till hälsoaspekten med träningsmat och därför kan det som jag tycker är viktigast, nämligen känslan och smaken, ofta hamna i andra hand. Ibland är man helt enkelt värd en riktig brakmiddag som inte alls är nyttig bara för att det är kul att unna sig det, eller hur? Så länge man hittar en bra balans i hur man äter så blir det inte fel! Jag tycker inte att man ska köra på för mycket åt något av hållen, utan lagom, hur trist det än låter, är bäst!

Mat på jobbet

Jag jobbar som makeup artist så jag möter många som jobbar inom media och inom modebranschen. Det märks tydligt när man jobbar med ”innefolket” vad som är inne och vad som är ute. Ofta är det väldigt förvånande att de kan äta alls, eftersom de hela tiden är så noga med att äta ”rätt”. Trender kommer ju och går snabbare än blixten, så det är inte länge de hinner hoppa på en trend innan den bytts ut mot en annan!

Jag äter dock det jag tycker är gott istället för att följa trender, det måste jag göra så det räcker när det kommer till mitt jobb! Ibland försöker jag få in lite mer glädje i maten hos personer i min närhet som inte är intresserade av mat, men jag har märkt att det är svårt att omvända personer som inte är intresserade av mat. Antingen gillar man det, eller så gör man det inte. Det är inte svårare än så.

Dela med sig av intressen

Mina intressen och mina kompisars intressen skiljer sig åt på många punkter, samtidigt som vi såklart också har gemensamma intressen, konstigt vore det ju annars. Jag är till exempel en sådan person som har väldigt svårt att ta mig iväg till gymmet, men jag har vänner som älskar att träna så då får de iväg mig många gånger. Detsamma gäller för de vänner jag har som vill sminka sig men inte vet hur och som vill bli mer kunniga inom matlagning. Det är ju härligt när man utbyter kunskaper på detta sätt, eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *