Att hitta en bra balans mellan intressen och jobb

Kategorier Intressen, Jobb, Kost, Make up, Träning

Ja, en sådan rubrik gör såklart att man blir intresserad för det är väl precis vad vi alla vill, eller hur?

Det är väldigt svårt att hitta en balans och har man familj så är det ännu svårare! För att det ska kunna funka att få in allt så behöver man både fundera, planera och förmodligen också välja bort eller prioritera om många saker.

Om man sätter sig ner med en penna och ett papper och skriver ner de saker som man vill ha i sitt liv så kan man faktiskt ofta också ganska snabbt prioritera dessa saker. Listor är perfekta för denna typ av problem då det blir svart på vitt hur man vill ha det och hur man vill prioritera, så se till att testa det! När jag gjorde det för ett tag sedan så fick jag verkligen upp ögonen för hur jag skulle prioritera och sedan dess har jag också gjort det. Resultatet? Jag mår mycket bättre!

Vad ska man prioritera?

Då jag som makeup artist får jobba med ett av mina intressen så faller det ju bort ett stort problem för mig då jag så att säga redan får leva med ett av mina intressen varje dag jag går till jobbet. Jag är också intresserad av kost och matlagning och jag har börjat se till att ägna mer tid hemma i köket nu än innan jag gjorde min lista. Varför? Därför att jag känner att det är en sådan sak som får mig att må bra!

Jag tränar förstås också, men det är inte riktigt ett intresse utan jag ser det mer som ett nödvändigt ont. Det som är så bra är att jag har kompisar som inte är intresserad av makeup eller mat men av träning så vi kan hjälpa varandra med tips vilket gör att vi kan ganska mycket om saker som vi annars inte haft koll på!

Det här med att må bra…

Vi har ett fasligt tempo i våra liv idag och det är svårt för de flesta av oss att hinna stanna upp och reflektera över vad vi gör och varför vi gör det. När man väl gör det så kan man nästan få panik för det är så mycket man helt plötsligt blir medveten om! Oavsett så är det alltid bra att göra det ändå!

Ju fortare man ser till att ordna sin vardag på ett sätt så att man hinner med både det som måste bli gjort och det som inte alls måste bli gjort, men som man vill ha gjort för att det är kul desto bättre kommer man också att må.

Jag brukar se till att fylla mina dagar med lite av det som måste bli gjort och mer av det som jag vill göra då man ska unna sig den lyxen i den mån det går. Det är mitt supertips till er alla, så strunta i alla måsten (även när det inte är semester) och bara njut av det du gillar att göra! Det kanske är att stanna inne i soffan med en bok eller favorit tv-serien, trots att det är sol och 25 grader varmt ute, men det spelar ingen roll, gör det bara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *